Op het Koning Willem I College bieden we Dutch Cuisine opleidingen aan. Deze opleidingen staan in het teken van een ambacht leren, praktijkervaring opdoen en zijn gebaseerd op de vijf principes van Dutch Cuisine.
Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Plantaardige producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).
Met de Dutch Cuisine opleidingen motiveren we onze studenten om mee te werken aan de horeca en keuken van de toekomst. Daarnaast vragen we onze studenten om mee te denken over actuele voedingsthema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie.
Het Koning Willem I College heeft in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy (founder Dutch Cuisine) de eerste niveau 4-opleiding Gespecialiseerd kok Dutch Cuisine ontwikkeld. We leren onze studenten wat echt voedsel is, waar het vandaan komt, wat ze ermee kunnen doen en wat voedsel met hunzelf kan doen. Daarbij leren onze studenten de Nederlandse eetcultuur beter kennen én te koken met Nederlandse producten.
De opleiding Gespecialiseerd kok Dutch Cuisine is maar te volgen bij een aantal mbo-scholen in Nederland.
Albert Kooy | SVH Meesterkok en founder Dutch Cuisine
Dutch Cuisine wil duurzaam, lekker en gezond eten gemakkelijker en aantrekkelijker maken. Daarom werkt Dutch Cuisine met vijf principes die duurzaam zijn voor mens, dier en milieu. Deze vijf principes zijn als volgt:
Meer informatie over Dutch Cuisine vind je via onderstaande link.
Lees meer