Ben je niet geslaagd voor je middelbareschooldiploma en wil je niet opnieuw een volledig vakkenpakket volgen? Wil je een extra profiel of vakken toevoegen aan een al behaald diploma? Of wil je opstromen van mavo naar havo of van havo naar vwo? Naast mbo-opleidingen biedt het Koning Willem I College ook vavo-opleidingen aan.
Vavo is de afkorting van voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. Tijdens een vavo-opleiding kun je een diploma of deelcertificaten halen op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau. De vavo-opleidingen op het Koning Willem I College zijn bedoeld voor:
Laat je vooral niet afschrikken door het woord volwassenenonderwijs. De meeste leerlingen op de vavo-opleidingen van het Koning Willem I College zijn tussen de 16 en 23 jaar. Wat je dan wel merkt van het ‘volwassen zijn’? Je wordt als leerling aangesproken op jouw eigen verantwoordelijkheid. Het tempo van de vavo-opleidingen ligt zeer hoog. In 21 weken wordt alle lesstof van 2 of 3 jaar behandeld. We vragen aan jou als leerling veel discipline en zelfstandigheid.
De toelatingseisen voor de vavo-opleidingen zijn per niveau verschillend. Je vindt de toelatingseisen per niveau op de opleidingspagina.
Dan zien we je graag op een van onze voorlichtingen!
Nee! Je hoeft alleen de vakken over te doen die nog zijn om jouw diploma te halen. De cijferlijst van de middelbare school en die van de vavo-opleiding kun je uiteindelijk samenvoegen. De cijfers samen vormen de basis voor jouw diploma. Wel is het belangrijk dat je een originele cijferlijst van de middelbare school aanlevert.
Een schooljaar bestaat uit 4 lesperioden. In periode 1, 2 en 3 heb je ongeveer 7 weken les. Daarna volgt een toetsweek. Lesperiode 4 bestaat uit een herkansingsweek, examentrainingen en het centraal examen. Als leerling volg je het hele schooljaar hetzelfde persoonlijke lesrooster.
Dat verschilt per vavo-opleiding. Een overzicht van de vakken per niveau vind je hier.
Dat mag. Maar alleen als je minimaal een voldoende hebt gehaald voor het profielwerkstuk én je voor hetzelfde profiel kiest.
In één klas zitten tussen de 10 en de 25 leerlingen.
Naast dat je alle lessen heel hard nodig hebt om ervoor te zorgen dat je alles haalt, ben je ook verplicht om onderwijs te volgen als je nog geen startkwalificatie hebt. Ben je zonder geldige reden afwezig tijdens een les? Dan wordt dit gemeld bij de leerplicht.
Jazeker. De cijfers van jouw middelbare school blijven staan. Aan het einde van jouw vavo-opleiding worden de cijfers van de middelbare school gecombineerd met de cijfers die je haalt tijdens een vavo-opleiding op het Koning Willem I College. De cijfers samen vormen de basis voor jouw diploma.
Bij de vavo-opleidingen van het Koning Willem I College vinden we begeleiding heel belangrijk. Daarom krijg je aan het begin van het schooljaar een persoonlijke coach (mentor) toegewezen. Met jouw coach heb je regelmatig een gesprek over jouw voortgang, planning, wensen en behoeften.
Aan het einde van het schooljaar mag je als leerling van een vavo-opleiding één herkansing per vak aanvragen.
De vavo-opleidingen van het Koning Willem I College hebben een decaan. Onze decaan heeft veel kennis over de mogelijkheden van een vervolgstudie en kan je dan ook helpen bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding.
Nee, dat is helaas niet mogelijk.
Als leerling van een vavo-opleiding bij het Koning Willem I College heb je geen recht op het studentenreisproduct (ov-chipkaart).
Maar woon je (meer dan) 10 kilometer van het Koning Willem I College en kom je met het openbaar vervoer naar school? Dan heb je recht op een reiskostenvergoeding. Meer informatie hierover ontvang je tijdens het intakegesprek dat we met je voeren nadat je bent aangemeld voor een vavo-opleiding.