Maak je punt!

Koning Willem I College is een plek waar talent tot bloei komt. Een plek waar de mooiste dingen ontstaan. We bieden een veilige omgeving waar je mag zijn wie je bent en betrokken wordt op je kwaliteiten.

Over Sociale Veiligheid praten met elkaar.

Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als we het niet doen, blijven kwetsbare onderwerpen onzichtbaar en verandert er niets voor de mensen die ermee te maken hebben. Iedereen moet kunnen werken, studeren en leven zonder angst en met respect voor elkaar. Dus praat en maak zichtbaar wat vaak niet besproken wordt. Maak je punt!

Campagne Maak je punt!

Om Sociale Veiligheid onder de aandacht te brengen, hebben we bij het Koning Willem I College de campagne ‘Maak je punt!’ 

De campagne heeft 2 belangrijke doelen:  

  • Het stimuleren van open communicatie over Sociale Veiligheid.  
  • Het scheppen van duidelijkheid over richtlijnen, procedures en beleid rondom Veiligheid.  

Hoe maken we een punt van Sociale Veiligheid?

Door Sociale Veiligheid letterlijk en zichtbaar in het middelpunt te zetten. Dit doen we door acties te organiseren en campagnemiddelen te ontwikkelen. Hiermee willen we gesprekken stimuleren over wat sociale veiligheid is en hoe we dit realiseren met elkaar.  

En  

Door een vindbaar steunpunt voor al je informatie over Sociale Veiligheid voor zowel studenten als voor medewerkers. Deze informatie vind je op deze pagina. 

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies

Van de komma een punt maken

Het draait niet alleen om het maken van een punt, maar om de collectieve kracht. Het is tijd om samen het verschil te maken. 

We zetten een punt, niet als afsluiting, maar als het begin van iets nieuws. Het is het moment waarop we zeggen: “Nu is het tijd om te handelen. Nu gaan we voor verandering.” De punt markeert het begin van een beweging – een beweging waarin we, als één collectief, door onze bewustheid en onze gezamenlijke kracht, de verandering realiseren die we willen zien. Samen maken we het verschil. 

Bij de introductie van de campagne hebben we de animatie die je hier ziet gebruikt. die laat zien dat we niet langer een komma zetten en wegkijken, maar met elkaar een punt maken en het thema daarom recht aankijken. 

Is jouw eindpunt bereikt en wil je in vertrouwen je verhaal kwijt?

Vertrouwenspersonen
Voor studenten: Vertrouwenspersonen 
Voor medewerkers: Vertrouwenspersonen
   
Wil je melding maken?
Digitaal Koningspunt voor medewerkers: Meldpunt sociale veiligheid & klachten 

Heb je te maken met (cyber)persten, online shaming of sexting?
Bekijk deze pagina van Check it: Social media
Bekijk deze pagina van Check it: Pesten

Heb je een klacht?
Voor studenten: Koningspunt
Digitaal Koningspunt voor medewerkers: Meldpunt sociale veiligheid & klachten

Ervaar je stagediscriminatie?
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ja, het Koning Willem I College heeft vertrouwenspersonen beschikbaar voor studenten. Als je tijdens je studie te maken krijgt met ongewenste intimiteiten, zoals seksuele intimidatie, machtsmisbruik, agressie, geweld, pesten, racisme of discriminatie, kun je contact opnemen met een van de vertrouwenspersonen. Zij bieden persoonlijke begeleiding en hulp bij het verwerken van vervelende ervaringen. Alle gesprekken met vertrouwenspersonen blijven geheim, behalve in gevallen van strafbare feiten.

Hier zijn de contactgegevens van de vertrouwenspersonen:

Als je een klacht hebt, is het belangrijk om deze eerst te bespreken met je coach of onderwijsdirecteur. Als je er samen niet uitkomt, kun je een officiële klacht indienen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Over bijvoorbeeld geld, pesten, studiekeuze, mantelzorg, eenzaamheid of autisme? Kijk dan eens op Check It. Check It is een online platform ontwikkeld door het Koning Willem I College. Op Check It vind je betrouwbare informatie over bovenstaande én andere onderwerpen. Ook kun je (anoniem) vragen stellen.

Als je moeite hebt met een bepaald vak, het plannen van je studie, dyslexie, of als er thuis problemen spelen die je studie beïnvloeden, is het belangrijk om hierover te praten. Je coach kan je helpen en begeleiding of extra ondersteuning voor je aanvragen. Als je er met je coach niet uitkomt, kun je hier meer informatie vinden over extra begeleiding en ondersteuning.

Als je liever eerst anoniem contact wilt, kun je terecht op Check It, een online platform waar je betrouwbare informatie kunt vinden en (anoniem) vragen kunt stellen.

Als je stagediscriminatie ervaart, is het belangrijk om deze eerst te bespreken met je coach of onderwijsdirecteur. Als je er samen niet uitkomt, kun je een officiële klacht indienen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Op de HR pagina van het Koningsplein vind je meer informatie over omgangsvormen, de regeling voor arbeidsgeschillen, de klokkenluidersregeling, het klachtenreglement en contactgegevens van relevante personen.

Copyright Koning Willem I College 2025