Droom jij van een baan in de beveiliging? Waarbij je naast uitvoerende werkzaamheden, ook coördinerende taken uitvoert? Dan is deze beveiliging opleiding op niveau 3 iets voor jou!
Download PDF brochure​Alles over het beveiligen van gebouwen, omgevingen en mensen én hoe je een coördinerende rol aanneemt! Waar je tijdens de opleiding beveiliger 2 vooral aan de slag gaat met de uitvoerende taken, leer je tijdens deze beveiliging opleiding alles over het aansturen van collega beveiligers in verschillende taken. Denk hierbij aan taken die te maken hebben met preventie, repressie, serviceverlening en ondersteuning. Ook leer je het maken van instructies, het adviseren van een leidinggevende en klant en coördineren. Kort gezegd: tijdens deze mbo-opleiding beveiliger 3 leer je alles over de werkzaamheden van een coördinator beveiliging!​
Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding beveiliger 3 bbl.
Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.
Tijdens deze mbo-opleiding tot beveiliger ga je aan de slag met vier kerntaken. Namelijk:
Eén dag in de week volg je les op het Koning Willem I College. Je volgt dan theorielessen en maakt praktijkopdrachten. Op deze manier bereiden we jou zo goed mogelijk voor om het beroep van een beveiliger op niveau 3 te kunnen uitvoeren.
Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.
Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!
Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.
Voordat je begint met werken bij het erkende leerbedrijf word je door de politie gescreend. Het leerbedrijf vraagt dan de zogenaamde 'grijze pas' aan bij de korpschef. Om deze pas te krijgen, mag je geen veroordeling (geldboete, taakstraf, vrijheidsstraf) hebben. De politie kijkt acht jaar terug dus je moet, per juni vanaf start schooljaar, langer dan acht jaar in Nederland wonen. Vanaf dat moment start de stage.
​Woon je nog geen acht jaar in Nederland? Dan moet je een document uit je land van herkomst inleveren waarin staat dat je daar niet in aanraking bent geweest met de politie.
Met een mbo-diploma van de opleiding beveiliger 3 bbl op zak kun je meteen aan de slag! Een beveiliger 3 is meestal in dienst bij een particuliere beveiligingsorganisatie of een publieke organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld gaan werken als persoons-, evenementen-, (lucht)haven-, winkel- of zorgbeveiliger. Deze opleiding kan ook een opstap zijn in de richting van de marechaussee.
Wat je precies doet, hangt een beetje af van de organisatie waar je gaat werken. Zo kun je bij verschillende opdrachtgevers worden geplaatst. Of je voert jouw werkzaamheden uit bij de eigen organisatie. Jij zorgt voor veilige situaties én coördineert de werkzaamheden van collega's! Naast de uitvoerende werkzaamheden, ben je ook verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de werkzaamheden, het coördineren bij incidenten en rapporteren aan jouw leidinggevende of klant. Een beveiliger werkt meestal op onregelmatige tijden.
Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.
Verplichte kosten | ||
Ministerie (cursusgeld) | € 715,- | |
Leerjaar 1 | € 250,- |
Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.
Vrijwillige kosten |
||
De vrijwillige kosten worden bepaald door het jaar heen |
Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:
Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!
Bbl-leerbedrijven stellen stevige eisen aan jou als werknemer. Deze zijn:
- Diploma Beveiliger N2
- Geaccrediteerde werkplek
Voldoe je niet aan deze eisen kijk dan eens naar de bbl-opleiding op niveau 2, of de bol-opleiding op niveau 2
Extra intakeactiviteit
Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
Er zijn twee mogelijkheden om de beveiliger 3 te volgen.
Ongeveer 80% van de opleiding beveiliger 3 besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je op het Koning Willem I College en bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. De overige tijd besteed je aan de theorie.
Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie
Meld je aan voor de opleiding
Beveiliger 3
Klik hieronder op Aanmelden voor deze opleiding en volg de stappen. Nadat je bent aangemeld, gaan we aan de slag met je aanmelding. Natuurlijk houden we je op de hoogte!