Combitraject B1-route en Entree-opleiding

Deelnemers inburgering tijdens een excurrsie Deelnemers inburgering tijdens een excurrsie Deelnemers inburgering tijdens een excurrsie

Combitraject B1-route en Entree-opleiding

In het kort

Woon je sinds kort in Nederland, ben je tussen de 18 en 29 jaar en ben je verplicht om in te burgeren? Dan is het combitraject B1-route en entree-opleiding een mogelijkheid. Naast de voorbereiding op de inburgeringsexamens, volg je meteen een mbo opleiding op niveau 1.

Download PDF brochure

Je vindt deze cursus op de volgende locatie(s):

Bij het Koning Willem I College is het mogelijk om de voorbereidingen op jouw inburgeringsexamens te combineren met het volgen van een mbo opleiding op niveau 1. Entree-opleiding is een ander woord voor een mbo opleiding op niveau 1. Zo heb je de mogelijkheid om in dezelfde tijd jezelf voor te bereiden op de inburgeringsexamens én een mbo diploma op niveau 1 te halen. 

Tijdens dit combitraject leer je de Nederlandse taal op niveau B1. Je krijgt les over kennis van de Nederlandse maatschappij en digitale vaardigheden. Ook volg je vakken die horen bij een entree opleiding, zoals burgerschap en rekenen. Tijdens de opleiding werk je aan jouw eigen ontwikkeling. Je loopt stage in de richting waar jij interesse in hebt. Ook leer je vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen werken bij een bedrijf. Wanneer je het combitraject B1-route en entree-opleiding volgt krijg je ook huiswerk. Het is namelijk heel belangrijk om thuis en op straat te oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. 

De lessen op het Koning Willem I College bereiden je voor op de taal- en kennisexamens welke je moet halen om in te kunnen burgeren in Nederland. Ook bereiden de lessen je voor op het behalen van een mbo diploma op niveau 1.

Dit traject volg je van maandag tot en met vrijdag. Een deel van de week kom je naar het Koning Willem I College. Het andere deel van de week loop je stage.

Het combitraject B1-route en entree-opleiding is geschikt voor jou, wanneer:

  • je sinds kort in Nederland woont
  • en tussen de 18 en 29 jaar bent
  • en van buiten de Europese Unie komt
  • en verplicht bent om in te burgeren

Daarnaast moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • je bent gemotiveerd
  • en je hebt een minimale score van 13/25 behaald voor de leerbaarheidstoets NT2 ICE
  • en je bent volledig gealfabetiseerd in het Latijnse schrift

Ook is het fijn als je naast jouw moedertaal in een tweede (Westerse) taal kunt lezen, spreken en schrijven. Maar dit is niet verplicht.

Iedereen is anders en leert anders. Bij het Koning Willem I College vinden we het belangrijk dat iedereen de lessen kan volgen op het eigen niveau. Om te kunnen starten met het combitraject B1-route en entree-opleiding zijn bovengenoemde voorwaarden leidend.

Starten met dit traject gaat altijd in overleg met jouw inburgeringsconsulent en trajectbegeleider.

Het combitraject B1-route en entree-opleiding bestaat uit twee onderdelen welke je moet afronden.

De B1-route
De onderdelen die horen bij de B1-route bereiden je voor op de inburgeringsexamens:

  • taal: spreken, luisteren, lezen en schrijven op taalniveau B1
  • en kennis van de Nederlandse maatschappij (KNM)

Je rondt de B1-route af op het moment dat je bovenstaande inburgeringsexamens bij DUO hebt behaald. 

De entree-opleiding
Nadat je de examens hebt behaald die horen bij de entree-opleiding ontvang je een mbo-diploma op niveau 1.

Het combitraject B1-route en entree-opleiding bij het Koning Willem I College afgerond? Dan bekijk je samen met jouw inburgeringsconsulent en eventueel trajectbegeleider of coach de vervolgmogelijkheden, zoals werken of verder studeren.

Inschrijven voor het combitraject B1-route en entree-opleiding bij het Koning Willem I College loopt via de gemeente waarin je woont.

Dit traject bestaat uit twee onderdelen. Daarom bestaan de kosten ook uit twee onderdelen.

Kosten voor de B1-route
Ben je een asielmigrant en woon je in de gemeente 's-Hertogenbosch, Boxtel, Bernheze, Maashorst, Meierijstad, Oss, St. Michielsgestel of Vught? Dan worden de kosten van de B1-route betaald door de gemeente. 

Kosten voor de entree-opleiding
Het volgen van een entree-opleiding kost geld. Dit noemen we schoolgeld. Om het schoolgeld te kunnen betalen is het mogelijk om studiefinanciering aan te vragen. Het Koning Willem I College kan je hierbij helpen. 

  • Bij voldoende aanmeldingen starten we in september en februari met het combitraject
  • De duur van het traject is afhankelijk van jouw leervaardigheden, motivatie en voortgang
Gebouw locatie Weidonklaan
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze cursus op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Beperkt en betaald parkeren

Copyright Koning Willem I College 2025