Tijdens de bbl-opleiding kok leer je de meest (h)eerlijke, duurzame en biologische gerechten te bereiden voor gasten!
Download PDF brochureAlles over het bereiden van (h)eerlijke gerechten. Onder begeleiding van een erkend leermeester leer je vaardigheden en technieken die horen bij het beroep. Een erkend leermeester is een werknemer van het bedrijf waar je werkt én zorgt voor jouw begeleiding. Je leert welke materialen, gereedschappen en kooktechnieken er zijn en wanneer je deze toepast. Ook leer je smaken herkennen en hoe je smaken het beste combineert. Als kok is het belangrijk om jouw werkzaamheden in een schone en opgeruimde omgeving uit te voeren. Je leert hoe je de werkomgeving schoon houdt en hoe je hygiënisch werkt. In een keuken werk je nooit alleen. Daarom leer je ook samenwerken.
Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding kok.
Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.
Tijdens de bbl-opleiding kok ga je vanaf dag 1 aan de slag bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Je krijgt ook les op school, maar je leert vooral in de praktijk. Eén dag in de week kom je namelijk naar het Koning Willem I College. Hier leer je allerlei zaken die je helpen in de praktijk. Zo kun je wat je leert direct gebruiken en toepassen!
Bij alle horecaopleidingen van het Koning Willem I College wordt er veel aandacht besteed aan het werken met duurzame en biologisch verantwoorde producten. Daarom krijg je les volgens de richtlijnen van Dutch Cuisine.
Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.
Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!
Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.
Met een diploma kok bbl kun je aan de slag bij een restaurant, hotel, verzorgingstehuis of andere eetgelegenheid. Jij zorgt ervoor dat gasten genieten van de heerlijkste gerechten!
Als kok weet je precies welke bereidings- en snijtechnieken je moet gebruiken om iets bijzonders op tafel te zetten. Je bereidt gerechten voor, stelt recepten samen, denkt mee over de invulling van de menukaart én je bewaakt de hygiëne in de keuken. Ook denk je na over de presentatie van gerechten. Je bent sociaal en werkt graag samen met mensen.
Ook belangrijk: werken in de avond, het weekend en op feestdagen hoort bij het beroep van een kok. En moet er in korte tijd veel gebeuren? Dan weet jij daar wel raad mee!
Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 3 of 4.
Verplichte kosten | ||
Ministerie (cursusgeld) | € 295,- | |
Leerjaar 1 | € 250,- | |
Leerjaar 2 | € 130,- |
Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.
Vrijwillige kosten |
||
Leerjaar 1 | € 55,- | |
Leerjaar 2 | € 30,- |
Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:
Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!
Extra intakeactiviteit
Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
We adviseren je om voor deze opleiding een messenset aan te schaffen.
... samen met hotel Van der Valk Cuijk - Nijmegen? Bij deze variant krijg je een arbeidscontract bij Van der Valk Cuijk - Nijmegen. Eén dag in de week volg je lessen op het Koning Willem I College op locatie Cuijk, Jan van Cuijkstraat. Meer informatie over deze samenwerking vind je hier.
Tijdens de opleiding kok ben je ongeveer 80% van de tijd bezig in en met de praktijk.
Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie
Telefoon: 088 017 0 000
Meer over deze locatie
Meld je aan voor de opleiding
Kok
Klik hieronder op Aanmelden voor deze opleiding en volg de stappen. Nadat je bent aangemeld, gaan we aan de slag met je aanmelding. Natuurlijk houden we je op de hoogte!